Att skaffa till din hemfödsel:

Vid vattenfödsel

¤ En slang att fylla på och tömma ut vatten med. 


¤ Koppling mellan kranen och slangen, den ska fästa på kranen i antingen kök eller badrum.


¤ Handdukar, 4-5 badhanddukar samt ett par små. Köp billigt eller begagnat, går oftast lätt att få rena om de läggs i kallt vatten innan tvätt.


¤ Plastade Frottelakan, engångsunderlägg till säng/soffa.

Pool och skydd, liner,  ingår vid en hemfödsel.

MAT OCH DRICKA

¤ Snacks och gott att få i sig mellan värkarna; nötter, frukt, frusna vindruvor, fikon, dadlar, choklad - allt som du tycker om och är lätt att få i sig


¤ Dricka som ger energi; smoothies, nypon/blåbärssoppa, juice. Ha en flaska med pipmun eller sugrör för att lättare kunna få i dig i vätskan.


¤ Planera för den goda fikan efter att barnet är fött, vill ni ha lyxiga mackor eller färdiglagad mat? Ska ni skåla i bubbel eller äntligen dricka kaffe? Vi hjälper självklart till att bre mackor eller värma färdiglagad mat till er.


Efter barnet är fött


¤ Stora bindor.

¤ Mjuka oömma trosor.

¤ Blöjor till barnet.

¤ Underlägg att skydda sängen med.

Moderkakan

Äta eller Plantera?

Fundera gärna på vad som ska hända med moderkakan efter födseln. Den kan tillagas, kapslas in eller planteras. Helt efter eget tycke och önskemål. Eller har den gjort sitt jobb? Gett näring åt barnet och fullgjort sin uppgift? 


Det är helt upp till er vad ni vill göra!

Vad äter Barnmorskor och undersköterskor?

Champagne och kaviar!

Ha ha, Skämt och sido,

Vi ordnar detta själv, men om ni bor långt ifrån en affär blir vi glada om det finns kaffe och te, kanske en macka om det drar ut på tiden.

Vi går alltid igenom detta vid våra möte men det kan vara bra med en komma ihåg lista.För frågor eller tips som kan göra listan ännu bättre maila oss gärna.


fodaiskane@gmail.com