Barnmorskorna

-

Barnmorskorna

Här kan du läsa mer om oss som jobbar med Föda i Skåne. Vi berättar lite om oss själva, och delar med oss av vad vi gör annars och vilka erfarenheter vi har. Skrolla neråt för att läsa mer!

Barnmorska

MarieLouise

Barnmorska

MarieLouise heter jag och är barnmorska.

Jag har jobbat inom förlossningsvården i många år. Idag jobbar jag i mödravården på Mama Mia Klara, här kan vi erbjuda familjer kontinuerligt barnmorskestöd, det vill säga att samma barnmorska som följer dig under graviditeten också följer med på förlossningen som stöd under din födsel.

Jag brinner för att kunna erbjuda alternativ som passar individens behov vid födseln. Att kunna erbjuda familjer att få föda hemma på sina villkor är en fantastisk möjlighet och det roligaste jag gjort i mitt arbetsliv!

Jag är även diplomerad rebozoinstruktör. Jag har utbildat mig hos fina läromästare som Martha Orbis, Naoli Vinaver, och nu senast Angelina Martinez Miranda. Rebozo har blivit en del av vem jag är, inte vad jag gör. I de mest stressade stunder i livet hjälper rebozon mig att stå stabilt, andas och slappna av, hitta balans och kraft. Det ger jag vidare till dig som vill bli, är eller har varit gravid.

Privat har jag en stor familj, fyra barn och tre katter. När jag inte jobbar tycker jag om att vara ute i naturen, titta på film och mysa med mina barn.

Hoppas vi ses!

Barnmorska

Camilla

Barnmorska

Hejsan! Mitt namn är Camilla och jag är barnmorska sen några år tillbaka.

Jag har jobbat lite runt om i Sverige. Främst har jag varit på BB och förlossningen i Malmö. Jag hjälper även födande som önskar föda i hemmet. Jag brukar säga att jag jobbar med gravida och föderskor – inte med patienter. Jag jobbar inte på sjukhus – utan på en förlossningsavdelning som ligger på sjukhusområdet. Att vara gravid och föda är ingen sjukdom. 

För mig är stödet och närvaron kring familjen viktig, det vill säga att kunna ge en trygg och säker vård efter givet samtycke. Jag har fött två barn som nu är 11 och 16 år gamla. Båda mina barn föddes på förlossningen i Malmö och jag hade fantastiska barnmorskor och undersköterskor runt mig vid mina barns födelse.

Jag har gått Föda Utan Rädsla-instruktörsutbildning och ger gärna stöd och närvaro med hjälp av FUR-teknik. Jag har även kunskaper om rebozo och spinning baby. Utöver det har jag utbildning i akupunktur för gravida och föderskor. Detta upplever jag hjälper mycket för att lindra oro, smärta och andra behov under graviditet och förlossning, men även efter barnets födelse. Jag kan även erbjuda NADA-behandling som hjälper vid sömnsvårigheter, oro och depression. Jag är utbildad i friskvårdsmassage och gravidmassage. Massage kan ge smärtlindring under graviditet och under förlossningen. Sen har jag ett brinnande intresse för amning, och har slutligen även gått en utbildning som kolikbehandlare för att kunna hjälpa föräldrar och bebisar när behov finns.

Mina intressen är att läsa och lära mig nya saker, som jag gärna fördjupar mig i. Jag gillar promenader med min familj och hund. Är en soldyrkare, så på sommaren hittar man mig i vattnet eller på stranden. Badar även på vintern. Så är egentligen baddyrkare också.

För mig är barnmorska inte ett yrke, det är något jag är och vill vara.

barnmorska & doula

Nandi

Barnmorska & doula

Halloj!

Jag heter Nandi och är barnmorska och doula. Jag blev inspirerad till att läsa till barnmorska under min första graviditet 2005 då jag läste allt om graviditet jag kunde komma över. Detta ledde mig till att utbilda mig till doula medan jag läste till sjuksköterska. Mitt stora intresse för vad som händer i kroppen under graviditet, födsel och tiden efteråt i kombination med att vara doula ha gett mig väldigt mycket i min roll som barnmorska. Jag är också certifierad Hypnobirthing instruktör och håller kurser i Hypnobirthing både privat och i grupp. Under barnmorskeutbildningen gick jag en kurs i Akupressur för birthworkers och en kurs i Aktiv baby, och använder dessa tekniker ofta.

Ni kan också hitta mig på min fantastiska arbetsplats, Ystad BB där jag jobbar både på förlossningen och BB (eftervården). Jag brinner för amning och har läst en fristående kurs i detta. Jag har också många års erfarenhet av att ge amningsstöd då jag jobbade som sjuksköterska en kort tid på Neonatalavdelningen och några år på BB i Malmö.

När jag inte pysslar med graviditet och födsel umgås jag väldigt mycket med min familj. Jag har tre barn födda 2006, 2014 och 2018. Ingen av dem är födda hemma, men jag hade gärna fött hemma om det varit ett alternativ för mig. Det känns fantastiskt att få ge denna möjlighet till andra och som en otroligt stor ära att få vara med när en familj välkomnar en ny familjemedlem.

Undersköterska

Sara

Undersköterska

Mitt namn är Sara & jag jobbar som undersköterska på specialistmödravården i Lund. Har tidigare jobbat några år på förlossningen och jobbar där än idag på helgerna ibland. Jag har god erfarenhet av förlossningsvården och har gått en utbildning i taktil massage. Jag har även lärt mig grunderna i Rebozo och kan också erbjuda detta.

På min fritid hänger jag för det mesta med mina tre barn och man, men lägger även en stor del av tiden på innebandy. Både som tränare för ett pojklag och som spelare.

Att få vara en del av Föda i Skåne är stort och förgyller min vardag lite extra.