Hemförlossning

-

Hemförlossning

Har ni funderat på att föda hemma?

-

vägen till barn ser olika ut för alla

Vår övertygelse är att de flesta som föder barn gör det för att de önskar att bli föräldrar. För att man längtar efter ett barn. För att man har kärlek att ge och för att man kanske vill dela detta med någon och bilda familj. Eller vill man ha barn, oavsett om man inte lever i en relation. Men vägen till barnet ser olika ut för oss alla. Kanske har man en övertygelse om att det är naturligt och tryggt att föda hemma, vare sig det är första eller fjärde barnet. Kanske har man fött på en förlossningsavdelning med tidigare barn och inte fått det stöd eller den tid man behövde. Kanske har man varit med om situationer i sitt liv som innebär att man har en sjukhusrädsla. Eller så har man kanske hört att det finns alternativ till dagens traditionella förlossningsvård, det vill säga hemfödsel.

-

vi erbjuder trygghet

Oavsett varför så tycker vi att det ska finnas ett alternativ för de som önskar det. Men också för de som kan föda hemma. Alla vill inte och alla bör inte föda hemma. Men för de kvinnor som är friska, har en okomplicerad graviditet och en önskan att föda hemma med stödet från sina närmsta finns vi här för att erbjuda er tryggheten med erfarna barnmorskor under er födsel. Vi är alltid två som närvarar när det är dags för dig att föda.

-

Vår process

Under graviditeten träffas vi flera gånger för att lära känna varandra, bygga tillit och prata om drömmar, funderingar och förhoppningar, men också för att ge er råd och stöd, praktisk information och behandlingar. När ni föder hemma med oss erbjuder vi:

Det finns också möjlighet att vi följer er som MVC barnmorska under graviditeten på Mama Mia Klara för dig som önskar det.

Varje hemfödsel är unik, därför anpassar vi oss efter de behoven ni har och era önskemål, tillsammans hittar vi en lösning som passar just er/dig!

Priset för en hemfödsel är 30.000, vi är flexibla med att erbjuda en avbetalning om man behöver. Om avståndet är mer än 15 mil t/r tillkommer en resekostnad på 2500 kr totalt.