Rebozo

-

Rebozo

Transformation genom rörelse

-

vad är rebozo?

Rebozo är massage med en sjal, rebozon, där man genom rytmiska, vaggande rörelser ökar cirkulationen och avslappningen i kroppen. Rebozon hjälper kroppen, människan, att komma från ett stadium till ett annat. Från spänd och stressad till lugn och avslappnad. Från början av en graviditet till kontakten med det väntade barnet. För att hitta sin inre dialog med sin bebis och kroppskännedomen att hjälpa till att lära känna barnets rörelsemönster. För att må bra under graviditeten eller för att må ännu bättre! Det behöver inte finnas några fel, trauma eller ömma punkter för att unna sig välmående, men om det gör det så hjälper rebozon dig absolut att må bättre.

-

Varför Rebozo?

Vid olika tillstånd under graviditeten används rebozo för att försöka lösa situationer, tex om barnet ligger i säte, för att få barnet att vända sig rätt genom olika övningar. Vid långsam progress under födseln för att öka oxytocinet, det kroppsegna, eller som smärtlindring när värkarna kommer och det är dags att möta den lilla nya människan som är på väg. En rebozobehandling är ca 45 min. Tider kan variera beroende på vilken behandling det gäller.

-

Cerrada de rebozo

Jag erbjuder även cerrada de rebozo – closing the bones. En traditionell rebozoritual efter man fött barn. För att tacka kroppen för att den burit en ny människa in i vår värld och för att slappna av, hitta balans och ny kraft efter graviditeten. Denna behandling tar 2-4 timmar men anpassas efter önskemål.